Nemzeti Állatkert - Kortárs fabulák

Kortárs fabulák a Literán.

 

A LITERA SZERZŐI

IMPRESSZUM

Nagy Gabriella és Szekeres Dóra projektfelelősök – Litera - az irodalmi portál

Kapcsolat:

nemzetiallatkert@gmail.com

litera@litera.hu

Friss topikok

2009.11.30. 14:03 nemzeti állatkert

Kuázi Farkas: Forradalom

Címkék: 2009 kuázi farkas

- Kés, bicska, egyéb szúró-, vágóeszköz? – kérdezte a gorilla.
- Ja, hello, csak a fogaim. – válaszolta a róka, és ezzel már bebocsátást is nyert a Borz gödre nevű szórakozóhelyre.

Odabent már elkezdődött a Farkaskölykök koncertje, aminek a frontembere és szólógitárosa a pávián volt, a medve basszerozott, míg a madárpók dobolt. De így első hallásra a rókának kicsit erőltetettnek tűnt a pávián hangja és szerepe, akinek az énekesi repertoárjában csak az üvöltözés szerepelt, a róka pedig nem díjazta ezt a fajta sakálkodást. Ezért aztán a bárpult felé vette az irányt, gondolván, hogy ott van a bagoly meg a kígyó, mert hiszen megbeszélték, hogy találkoznak, tehát a logika alapvetően nem volt hibás. De ekkor valaki a tömegből megbökte a vállát:

- Tssz-tssz! – a róka megfordult. – Szióka kis vörös, jók a virgácsaid! – bókolt a nyúl hunyorogva.
- A tieid is, és ha elválasztom a testedtől még szerencsét is hoznak. Négyszeresen. Na tipli rágcsáló! – felelte a róka egyre emelkedő hangon.

A nyúl sietősen tovanyusszogott, így a róka megállt a pult előtt, a bagolyt meg a kígyót nem látta. Gondolta kihasználja, hogy nem kell sorban állnia és a pultos libához fordult, aki készségesen odalépett hozzá.

- Szia, mit adhatok? –kérdezte.
- Egy almafröccsöt, csak a barmok isznak vizet, nemigaz?! – és ahogy ez elhagyta a róka száját már kicsit bele is pirult, de nem kellett volna, hiszen:
- Én nem tudom, biztos. - válaszolta a liba. – Tessék a fröccsöd!
- A róka már fizetett is, de borravalót nem adott, egyrészt mert nem volt szokása, másrészt pedig a pletyka szerint azt egészben lenyúlta a borz.
- Na mi a harci helyzet, komám!? – lépett oda hozzá a bagoly a kedvenc sárga garbójában, ami a leginkább kiemelte a szemét, itallal a karmaiban, kvázi a poharán ült.
- Sz-szevasz-sz! – üdvözölte a kígyó, aki inkább körbevette poharát, és nyelvével bele-bele maszatolt.
- Szevasztok! Szarul mennek a kotorék alapok, úgyhogy üzletről most ne is beszéljünk, viszont ez a koncert eddig kibaszott nagy csalódás!
- Ez a seggrázó pávián egy rakás szar! – helyeselt a bagoly.
- De a madárpók sem mindig találja az ütemet nyolc kézzel, basz-szameg! – a kígyó kényszeresen belenyalt a poharába az sz betűknél.

A nyúl megint arra somfordált, a rókát lopva közelítette meg, hogy ne lássa, majd a fülébe súgta:

- Mi lenne ha csak dugnánk?

A róka hatalmas lendülettel fordult meg, majd vicsorogva azt mondta:

- Menj te a kurva anyádba, még egyszer hozzám szólsz széttéplek!

A bagoly és a kígyó egymásra nézett, értelmiségi állatok lévén nem volt kenyerük ez a fajta agresszív viselkedés, míg a nyúl futott ahogy csak tudott.

- Ne haragudjatok, de a nyúl meg akar dugni! – magyarázkodott a róka.
- Pfej, nem vagyunk mi állatok! – reagált erre a kígyó, de ettől a társaságban kínos csend támadt. Ezen mindnyájan elgondolkoztak, de magukban nem jutottak dűlőre, hogy ha nem állatok, akkor mik?
- Tudjátok – törte meg a csendet végül a bagoly - a delfin elmélete szerint cselekvéseink mozgatórugója állati ösztöneinkben rejlik. Így például a szexualitás is.

A róka végignézett altestén, erre a kígyónak nem volt szüksége.

- De baszki, nem vágom hím vagyok-e. Mert buzulni nem buzulnék! – mondta a róka, míg a kígyó elégedetten mosolygott. – Jó, neked könnyű, rólad nehéz elképzelni hogy nőstény lennél fallikus barátom.

Ezen a kígyó láthatóan megsértődött.

- Ne legyél fasz! – mondta nyugtatólag a kígyónak a bagoly. – Nos a jelenleg elfogadott fabulaelmélet szerint, az uralkodó idő a jelen, nem pedig a jövő, és végképp nem a múlt… Ez egyezik a hedonista életszemlélet felfogásával.
- Megbeszéltük, – vetette közbe a róka - indul az orgia nálam, az én kecóm a legnagyobb. Szóljunk még pár arcnak! A macskát úgyis meg akarom kérdezni milyen érzés amikor megnyalja magát a lába között.
- Oké, akkor elcsúszok a ruhatárba. – mondta barátainak a kígyó.

Kint már hideg volt az idő, ilyenkor a kígyó egy tollboát tekert a testére. Míg a ruhatárnál várakozott azt mondta magában: basz-szki, ennyi erővel zabálhatnánk is egy jót!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiallatkert.blog.hu/api/trackback/id/tr41563383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása