Nemzeti Állatkert - Kortárs fabulák

Kortárs fabulák a Literán.

 

A LITERA SZERZŐI

IMPRESSZUM

Nagy Gabriella és Szekeres Dóra projektfelelősök – Litera - az irodalmi portál

Kapcsolat:

nemzetiallatkert@gmail.com

litera@litera.hu

Friss topikok

2009.11.23. 14:39 nemzeti állatkert

Schmideg Ádám: A Polipikus, akinek kicsi volt a farka

Címkék: 2009 schmideg ádám

Az erdő felett körözött a karvalytőke, remek fészekrakó helyet talált. Már el is nevezte magában Forest-plázának, csak az erdő közepén álló ezeréves tölgy zavarta. A közelben tapicskoltak a parlagmenti polipikusok, elrepült hát hozzájuk, hogy előadja területfejlesztési tervét. De azok állást foglaltak:

– Puhatestűek vagyunk ugyan, de erkölcsileg gerincesek.

A karvalytőke úgy döntött, érdemes magasabbra szárnyalni, régi ismerőséhez, Lacikámhoz.

 

Az Erdei TV stúdiójában a Legal-show újabb részét forgatták.

– Megállapodtunk a hegyvidékiekkel, hogy megveszik az ezeréves tölgy makkjait – nyilatkozta a Polipikus.

– Unjuk a dumádat! – ugatták a háttérből a celebek, mert ezek az állatok mindig tegeződnek.

– Igaz, hogy a hegyvidékieknek szőrös a talpuk? – kérdezte Farkas Piroska szerkesztő-műsorvezető.

– Ugyanolyan állatok, mint mi.

– Unjuk – ugatták a celebek harmincadjára.

A Polipikus borúsan morzsolgatta a mikroport.

– Gyere, Polikám, megiszunk egy felest a büfében – mondta neki Farkas Piroska, aki egy bőrben volt bárány, farkas vagy kígyó, ahogy a helyzet megkívánta. – Nem vagy az a kiköpött médiaanyag, de ezen lehet segíteni. A lényeg, hogy bejuss a vulvár-sajtóba, attól leszel valaki. Ahogy angol kollégád megfogalmazta, a népnek vér, izzadt testek és könnyek kellenek. Azért jöttünk le a fáról, hogy jól érezzük magunkat.

– Én nem tudok kibújni a bőrömből.

– Nem is kell, csak engedd el magad, fantáziálj. Szoktál éhes makkal disznókat álmodni? Mit szólsz a mi kis falkánkhoz, volna kedved valamelyiket celebabrálni?

– Barbykára rátapadnék, csak az a baj, hogy hiába ér el messzire a kezem, kicsi a farkam. Pedig kenegettem bioalgával is.

– Multi-Levél cégünk ismer rá varázsszert, de sokba kerül, úgy hívják, Audi.

– Puhatestű vagyok ugyan, de erkölcsileg gerinces – húzta ki magát a Polipikus.

 

A beszélgetés felzaklatta, nem jött álom a szemére, folyton azokat a plasztikus idomokat látta maga előtt. Napokig kedvetlenül tologatta a hivatali atkákat. A bigottsági tapicskoláson kért egy Audit, kell neki a műemlők-védelemhez. Megszavazták, mert látszott rajta, hogy tényleg rászorul.

Ahogy beleült, máris érezte, hogy nőtt a farka. A szomszéd autókból is elismerően nézték a nőstények, amint nyolcvannal tép át pirosban a zebrán. A menetszél szépen levitte az ablakra kenődött gyalogosokat. Duzzadó csápokkal hívta Barbykát.

A 100 Eurós Pagony-bárban találkoztak. Barbyka mindkét báját az asztalra tette, és mosolygott:

– Ez az internet szuper sztráda, olyan fitt lesz tőle az ember. Majd meg akarom tanulni azt is, hogy kell használni az egeret. – Formált véleményt a szájával, ami annyira lenyűgözte a Polipikust, hogy szinte transzban követte a közeli szerelmi fészekig, és hajnalig maradt.

Bűntudatosan ért haza, megveregette hűséges Audija nyakát. Hitvesének panaszkodott, hogy így elhúzódtak a tapicskolások. Reggel a diszkréciójáról közismert Hiéna Léna hívta, hogy meginterjuholja. Ezzel bekerült a vulvár-sajtóba, most már valaki lett.

Barbyka tagadja, hogy szexuálisan leszopta a Polipikust

"Csak megfogta az egeremet, és nekem is megmutatta" – nyilatkozta lapunknak a művésznő. A Polipikus nyolc lábbal tiporta a családi értékeket, nem gondolván szegény özvegy édesanyjára és áldozatos asszonyára. "Ha valami számít nekem, az a műemlők" – mondta munkatársunknak. De vajon rábízhatjuk-e az ezeréves tölgy sorsát?

Bambán ült a bigottságban. A cikkből tudta meg, hogy hitvese válni akar. Közben zajlott a tapicskolás, a bigottság elnöke, Lacikám előterjesztett:

– A hegyvidékiek visszaéltek jóhiszeműségünkkel. Korhad a tölgy. A problémát gyökerestül kell megszüntetni azzal, hogy kivágjuk.

A Polipikus nem is figyelt, úgy emelte fel a csápját szavazásra.

Két hónap múlva megjelentek a munkagépek. Az ezeréves fát felaprították, a hegyvidékiek megvették gyújtósnak. A For East pláza egy év alatt felépült, bejáratához tölgy-cserjét ültetett a műemlők-védelem. A karvalytőke körözött tovább.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiallatkert.blog.hu/api/trackback/id/tr191546230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hontalan Frigyes 2009.12.09. 23:40:45

"Világ Polipikusai, Egybe-Süljetek!!! - mondá majd végül a forró bugyor szélén, széles tessékeléssel, és igen diplomatikus mosollyal, ... Lucikám. Ámen :)"

Monopolypszis Könyve 3,42

-----

Klassz Ádám! :)
süti beállítások módosítása