Nemzeti Állatkert - Kortárs fabulák

Kortárs fabulák a Literán.

 

A LITERA SZERZŐI

IMPRESSZUM

Nagy Gabriella és Szekeres Dóra projektfelelősök – Litera - az irodalmi portál

Kapcsolat:

nemzetiallatkert@gmail.com

litera@litera.hu

Friss topikok

2009.11.07. 19:50 nemzeti állatkert

Sablik Henrik: Majmok majma

Címkék: 2009 sablik henrik

Történt egyszer, hogy véletlenül egy ember tévedt a majmok vezette városba. Az ember nagyon csodálkozott. Az épületek faágakkal és sárral voltak javítva, az utak gödreibe homokot szórtak, s a várost lakó majmok egymással versenyezve távvizeltek az utcákon. A förtelmes szagtól és látványtól undor fogta el. S mivel közösséget érzett a majmokkal, hiszen szegről-végről mégis csak rokonságban állt velük, bement a városi tanács arannyal futatott épületébe, hogy kihallgatást kérjen.

- Tiszteletre méltó főmajmok! Messziről jöttem, az emberek városából, s döbbenten láttam, mily ésszerűtlenségben élnek őseink, rokonaink! Szeretném szerény tudásomat felajánlani, hogy a városuk felvirágozzék, s a gazdagság ne csak e házon, hanem a város utcáin is látszódjék!

A majmok miután meghallgatták az embert, hangos ordításba, makogásba kezdtek. A legöregebb majom felugrott az asztalra, majd ürülékével kezdte dobálni a többi majmot. Az ember döbbenten nézte a városvezetését, majd zsákjába nyúlva egy fürt banánt vett elő. A majmok lassan lecsöndesettek, és úgy figyelték először a gyümölcsöt, majd az öreg majmot. Az öreg majom szemében ösztön villant, és fürgén odapattant, hogy ellopja a fürtöt, de látása már koránts sem volt olyan jó, így az ember karját tépte meg. A többi majom felismerte, hogy gyorsnak kell lenniük, ha szeretnének a gyümölcsből, így szinte egyszerre vetették magukat az emberre, akit végül a banánnal együtt téptek szét.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiallatkert.blog.hu/api/trackback/id/tr641507778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása