Nemzeti Állatkert - Kortárs fabulák

Kortárs fabulák a Literán.

 

A LITERA SZERZŐI

IMPRESSZUM

Nagy Gabriella és Szekeres Dóra projektfelelősök – Litera - az irodalmi portál

Kapcsolat:

nemzetiallatkert@gmail.com

litera@litera.hu

Friss topikok

2009.11.10. 17:49 nemzeti állatkert

Varga Katalin : Kutymorgó és az Egészségügy

Címkék: 2009 varga katalin

Történt egyszer, hogy Kutymorgó kutya elfáradt a nagy szaladgálásban Bebújt tehát egy bokor alá , védve magát ezzel a nagy melegtől is . Éppen egy hatalmas velős csontról álmodott , mikor nagy csattanást hallott . Forró nedvességet érzett a bal forgójában. Egyből felébredt az iszonyatos fájdalomra .

Egy fiatalember lövöldözött , kipróbálva az új légpuskáját .Látta a mozgó bokrot , gondolta jól „ odapörköl „ .Csuda móka lesz .Nem törődött azzal ki , vagy mi lehet a bokorban .

Kutymorgó elvergődött valahogyan hazáig , véres nyomot hagyva maga után .

Nagyokat nyögve , megtisztította a sebét , el is aludt fájdalmában . Napok teltek el így .

A seb már szépen gyógyulni kezdett . De a hátsó mancsa rövidebb lett , s még egy hónappal az eset után is sántított .

Elment tehát a Kutya-Háziorvoshoz . Sokan voltak ott , a legtöbb kutya be akarta oltatni magát a H1N1 elleni vakcinával . Kutymorgónak ez nem állt szándékában . Remélte , nem szed össze a bajához még egy kis vírust is .

A Kutya-Háziorvos beutalót írt az Ortopédiára . Persze , két héttel későbbi időpontot kapott csak .

A Kutya-Ortopédián hatalmas tömeg várakozott. Nem hitte volna , hogy ennyi mozgássérült eb van. Idegesítette a hosszú várakozás , de végre őt szólították . Besántikált , elmesélte , hogyan járt . A Kutya-Ortopéd-sebész röntgenre küldte . Puff neki , még egy óra várakozás .

Várólistára helyezték , talán az év végén meg is operálják . Azt javasolták , rokkantosítsa le magát , így dolgozni sem tud . Pedig egy Őrző –Védő cégnél volt eddig felelős állása .

Elsántikált tehát az Eb-Polgármesteri Hivatalba . Lift nem volt , csak sok-sok meredek lépcső . Ennyit az Akadálymentesítésről Nagy kínszenvedések árán jutott fel a második emeletre .A Szociális Osztályon a szokásos tömeg fogadta . Voltak itt még kóbor kutyák is .

Az ügyintéző unott pofával adta ki Kutymorgónak a szükséges papírokat . El kellett kutyagolnia a megyeszékhelyre , a II .fokú Kutya-Orvosbizottsághoz .Ők majd véleményezik az állapotát

A napok hetek pedig csak teltek múltak Mentővel nem mehetett . Még jó , hogy aznap nem volt sztrájk a MÁV-nál ,amikor meg kellett jelennie a II. fokú Kutya-Orvosbizottság előtt .Megvizsgálták , megállapították, az állapota végleges Egy év betegállomány után lerokkantosítják . Közgyógy-ellátási igazolványról pedig ne is álmodjon .Csak nagyon kevés gyógyszert írhat csak fel az orvos . Tolókocsiba pedig hogyan is kerülhetne egy Törzskönyvezett , pedigrés Német juhász fajta kutya ? Bezzeg van ahol gyűjtenek a Német juhász kutya fajták Otthonának megépítésére . Vakvezető kutyákra már nincs is szükség ? Pedig ehhez lenne kedve . De a lerokkantosítása után , hogyan is kaphatna munkát ?

Pörgött-forgott tehát Kutymorgó az Egészségügy mókuskerekében A lába is egyre jobban fájt .Volt úgy , hogy 3 mancson ugrálva jobban boldogult .

Közben minden támogatást megkurtítottak már a Hon-kutyák . Kutymorgónak nehezebb lett az élete A táppénzből nem tudott már úgy megélni , mint régen . Gyűjtögette a kis pénzét a műtétre . Minden luxust megvont magától , bár sosem élt túl nagy kutya-lábon .

Így lett Kutymorgó a beteg Kutya-Egészségügy legújabb áldozata .

Hon-kutyák , nem kellene ezen sürgősen változtatni ?

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiallatkert.blog.hu/api/trackback/id/tr841515937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Csabai 2009.11.14. 07:26:13

Tiszteletem Mindenkinek!
Mielőtt bármiről is beszélünk az A/H1N1-ről, előbb beszéljünk a lényegről, miről is van szó? Minden magyarázatot, mint kutató leírtam már áprilisban, ajánlatos az alábbi linken
www.gmrgroup.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=155:sertesinfluenza-ah1n1&catid=20&Itemid=12
elolvasni. Ha nem megy a www.gmrgroup.eu főoldalán megtekinthető!
Mindenkinek további jó egészséget kivánok! Dr. Csabai Zsolt Ph.D.

liza8 2009.11.15. 07:13:14

Nagyon sajnálom szegény Kutymorgót, de rettenetesen felelőtlenül és bután cselekedett. A baleset napján, azonnal a Baleseti Sebészetre kellett volna mennie, ahol sürgősségi ellátást kapott volna, megműtötték volna, és feltehetően nem alakult volna ki maradandó károsodás. Szóval nem egy hónap múlva kellett volna orvoshoz fordulni!

Félreértés ne essék, én nem azt mondom, hogy minden rendben van az egészségüggyel, sőt, millió a probléma, de itt ebből egy sem derül ki, csak azt látjuk, hogyan tudja valaki elszúrni a saját életét.(nem jó tanmese).
süti beállítások módosítása