Nemzeti Állatkert - Kortárs fabulák

Kortárs fabulák a Literán.

 

A LITERA SZERZŐI

IMPRESSZUM

Nagy Gabriella és Szekeres Dóra projektfelelősök – Litera - az irodalmi portál

Kapcsolat:

nemzetiallatkert@gmail.com

litera@litera.hu

Friss topikok

2009.11.23. 15:26 nemzeti állatkert

Szász Szabolcs: Csótánybeadvány

Címkék: 2009 szász szabolcs

Egyszer régen, a kőudvaros társasházi lakásunkban, ahol rajtam kívül még sokféle állat élt, egy kövér csótány, kissé rövid és fényesre kopott, de szépen vasalt fekete zakóban, egyenesen idejött hozzám a kukából egy kis zsírfoltos borítékkal, és jelentőségteljes arckifejezéssel megkért, hogy ezt a levelet szíveskedjek az önkormányzat megfelelő osztályára vagy más illetékes hivatalhoz eljuttatni, ahol érdemben foglalkoznának az üggyel...

KÉRELEM

Tárgy: törvénysértő állapot megszüntetése, szociális segély igénylése

Tisztelt Szakhatóság!

Ez év májusában nagy létszámú családommal xxxxx cím alatti társasházba költöztünk. Lakhatási körülményeink eleinte rendezettnek tűntek, életünk eseménytelenül zajlott. Az év második felétől azonban egyre súlyosbodó gondokkal kell szembenéznünk, melyek, önhibánkon kívül, mostanra már a puszta létünket fenyegetik!

Az élethez való alkotmányos jogunkra hivatkozva (nem vagyok jogász, de a józan ész azt súgja, hogy ilyen jog bizonyára létezik) kérem azonnali beavatkozásukat életkörülményeink helyreállítása érdekében, ill. az elszenvedett (szó szerint) tetemes veszteségeink enyhítésére rendkívüli segély folyósítását.

Indoklásként néhány súlyos eset részleteit ismertetem.

Múlt éjjel valaki higítatlan "Domestos" fertőtlenítőszert öntött a fürdőkádba és a vécékagylóba, majd a fürdőszoba ajaját - minimáis szellőzést sem biztosítva - gondatlanul ránk zárta, hogy gyermekeinket a párolgó klórgáz reggelig kis híján megmérgezte!

Előzőleg a mosógép kifolyócsövének (szándékosan?) hanyag rögzítése okozott kettős tragédiát: a padlóösszefolyó egyik szűk lyukán átpréselődve nekem sikerült kimenekülnöm, de nagyapám belefulladt a mindent elárasztó lébe. (N.B. azok a lyukak a felületes takarítás miatt szinte teljességgel átjárhatatlanok!) Többen a falra menekülve vártuk az özönvíz végét, de a veszélyes fehér háttér újabb áldozatot szedett: a váratlanul felkapcsolt világítás elvakította egy sógornőmet, és mielőtt menekülni tudott volna, egy darab papírba gyűrve eltűnt a szemünk elől, örökre.

A zsebkendős, szalvétás, vécépapíros rajtaütések sajnos gyakran végződnek így, könyörtelenül tizedelve állományunkat. Az idősek és a gyerekek a folytonos üldöztetéstől kimerülten meg-megbotlanak a bonyolult konyhai terepen, és számos fejjel lefelé kalimpáló társunkat ragadta már el a "fehér halál": akit papírba csavarnak, legyen az bármilyen kellemes tapintású anyag, sosem tér vissza élve!

De mindez nem elég: támadnak ránk különféle mérgező ill. jó esetben is igen büdös vegyszerekkel is, amelyek súlyos egészségkárosodást is okozhatnak: hanyatteséssel végződő egyensúlyzavart, pánikszerű nappali rohangálásra késztető hallucinációkat stb. A borzalmas eseteket túlélő (és még sokáig bűzlő) áldozatok "Malizia" férfidezodorról, "Indome" uniszex testápoló sprayről, ill. a konyhai támadásokban egy ismeretlen nevű hajtógázmentes, de fokozott zsíroldó hatású sütőtisztítóról, ill. egy lejárt szavatosságú "PRO-TEC" rozsdaoldóról tesznek említést. Sajnos a megfigyelések szerint ezek a szörnyű vegyianyagok bőséggel állnak a támadó (vagy támadók) rendelkezésére (vajon legálisan szerzik?), amiből a meghurcoltatások vég nélküli folytatódására kell következtetnünk.

Kérem tehát a T. Hatóságot, tárja fel a fenti megdöbbentő, sorozatos zaklatások okait, vonja felelősségre az elkövetőket, és gondoskodjon a korábbi viszonyok (amikor a kukák még a kapun belül voltak) helyreállításáról.

Mielőbbi hathatós fellépésükben bízva, tisztelettel:

Csótány Zoltán
és családja

Ui.: Ezt a levelet vakon írom, mert a nemrég támadt csípős füstben kénytelen voltam átlósan keresztülfutni a világos padlón, hogy az irhámat (ill. családom irháját) mentsem, amikor hirtelen valaki egy "Szilvia" törlőkendővel (l. fent) a padlónak nyomott, majd szorosan belecsavarva, hiába izegtem-mozogtam, a szemétbe dobott. Aztán lecsapódott a fedő, és most nem tudok innen kimászni. Kérem, segítsenek! Nem végződhetne ez máshogy is?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetiallatkert.blog.hu/api/trackback/id/tr421546393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása